Eliteidrætsgymnasium

Rødkilde Gymnasium er medlem af www.eliteidraetsgymnasier.dk

 

På Rødkilde Gymnasium samarbejder vi med EliteVejle og elevernes klubber for at sammensætte det bedst mulige tilbud, så du som eliteidrætselev har mulighed for at få en STX-uddannelse samtidigt med, at du udvikler dit idrætslige talent. 

Status som eliteidrætselev på Rødkilde Gymnasium opnås på baggrund af en skriftlig ansøgning vedlagt udtalelser fra træner, klub eller forbund samt eventuel dokumentation på sportslig godkendelse af Team Danmark.

På skolen er idrætslærerne Helene Pørksen og Malene Wissing ansvarlige for den daglige kontakt og fungerer som mentorer. I lighed med alle andre elever har du som eliteidrætselev frit valg blandt alle gymnasiets studieretninger, og det forventes, at du prioriterer din uddannelse højt og er fagligt engageret. Som eliteidrætselev har du dog nogle særlige privilegier. Du har efter aftale med de tilknyttede mentorer mulighed for at få fri til at passe din morgentræning tirsdag og torsdag morgen, ligesom det kan aftales, at du kan få fri fra undervisningen, så du kan deltage i eksempelvis træningslejre, landsholdssamlinger eller turneringer i udlandet. Har du som idrætsudøver opnået sportslig godkendelse af Team Danmark, tilbyder skolen endvidere, at du kan forlænge skoleforløbet med 1 år og dermed få en 4-årig uddannelse med endnu mere tid til din idræt.

Læs mere her om eliteidræt og hent evt. blanket til idrætslig godkendelse.

Besøg også Rødkilde Eliteidræt på Facebook.

Sundhedsprofiler - Sundhedsprofiler skal ses som en del af en større fokusering på sundhed og fysisk aktivitet på Rødkilde Gymnasium. Vi vil forankre sundhed og idræt som en naturlig og integreret del af elevernes hverdag, da gymnasiet som institution besidder en utrolig stor påvirkningsmulighed i en fase af elevernes liv, der er afgørende for deres fremtidige motions- og sundhedsvaner. De individuelle sundhedsprofiler skal bevidstgøre eleverne om vigtigheden af en sund livsstil, hvorved vi forsøger at inspirere både de fysisk aktive såvel som inaktive.

Aktiv hverdag - På Rødkilde er det ikke kun muligt at være fysisk aktiv i idrætstimerne men også i frikvartererne, da det er muligt at spille bordtennis, bordfodbold, anvende vores multibane mv.

Idræt B - På idræt B-holdene har eleverne mulighed for at prøve kræfter med vidt forskellige aktiviteter, der udfordrer eleverne på vidt forskellige måder. Eleverne opnår samtidig en teoretisk indsigt. På B-niveau kommer eleverne desuden på en eller flere ekskursioner.

Vinterbal - 3.g eleverne danser Les Lanciers til vinterbal.

Turneringer og kampe - Rødkilde deltager ofte i forskellige elevturneringer inden for håndbold, volley, fodbold mv. Derudover udkæmpes der årligt venskabelige fodboldkampe mod Rosborg Gymnasium mellem drenge- såvel som pigehold.

Hall of Fame – Elever, der udmærker sig indenfor specifikke discipliner, kommer i vores Hall of Fame.

Introtur - Vi laver i særdeleshed teambuildingsøvelser for at ryste eleverne sammen. Der er dermed fokus på idrætsfaglige såvel som sociale kompetencer, hvilket er basis for et vellykket gymnasieforløb.

Idrætsdag – Hvert år afholdes der en idrætsdag for alle 2.g klasser.

Fitnessforening – I Rødkildes Fitnessforening kan man dyrke motion både billigt og socialt sammen med andre. Samtidigt er dette fleksibelt, da fitnesslokalet kan benyttes i fritimer og efter skoletid.

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik