Regler og praksis vedrørende optagelse på Rødkilde Gymnasium

Retskrav på optagelse – hvad vil det sige? 

At du har retskrav på optagelse betyder, at Rødkilde (eller en anden STX-skole) ikke kan nægte dig optagelse – hvis der er plads. Er der ikke plads på Rødkilde, som er din første prioritet, har du ret til at blive optaget på en anden skole. Du er altså garanteret optagelse på gymnasiet. Retskravet opnår du, hvis du opfylder betingelserne, som du kan se herunder.

Retskrav på optagelse til STX

Du har retskrav på optagelse på Rødkilde, hvis du søger ind direkte efter 9. eller 10. klasse og alle disse betingelser er opfyldt:

  • Du har aflagt de krævede prøver i 9. eller 10. klasse (se mere på ug.dk)
  • Du har et gennemsnit på mindst 3,0 i de krævede prøver. Hvis du har mellem 2,0 og 3,0 i de krævede prøver skal du til en samtale på Rødkilde før du eventuelt optages.
  • Du er erklæret uddannelsesparat eller har et gennemsnit på mindst 6,0 i de krævede prøver
  • Du søger senest 1. marts.
  • Se video om optagelseskrav

Hvis du ikke har retskrav på optagelse

Rektor afgør på baggrund af en konkret vurdering af dine faglige, personlige og sociale kompetencer om du kan optages. Det kan f. eks være fordi:

  • Du ikke har aflagt de krævede prøver
  • Du ikke er erklæret uddannelsesparat
  • Du søger om optagelse fra andet end 9. eller 10. klasse (fx job, anden afbrudt uddannelse etc.).

Den konkrete vurdering kan indebære en optagelsesprøve, men behøver ikke gøre det.

Optagelsen til Rødkilde Gymnasium koordineres af Fordelingsudvalget "Trekanten". Optagelseskravene er de samme på alle landets gymnasier.

Ansøgningen

Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, foregår ansøgningen gennem din skole, der også foretager en uddannelsesparathedsvurdering.


Lovgivning


Yderligere spørgsmål

Hvis du har særlige spørgsmål - fx i forbindelse med en Team-Danmark-ordning/eliteidræt, er du velkommen til at kontakte skolens kontor (tlf. 7582 0488).  

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik