UNESCO samarbejde

På Rødkilde er vi en del af Unesco Associated Schools Project Network – et netværk som giver mulighed for at gymnasieelever fra hele verden kan samarbejde.

Der er i alt 4 netværk:

  • Associated Schools Project Network
  • Baltic Sea Project
  • Transatlantic Slave Trade
  • World Heritage Education (WHE)

Vi er med i netværket WHE, hvor samarbejdsskolerne primært er i Mellemøsten.

I 2012 blev WHE's årsmøde afholdt på Rødkilde med deltagelse af en række danske gymnasier og folkeskoler samt gæster fra Egypten.

Den 4.-5. oktober blev det danske netværksmøde for UNESCO-ASP World Heritage gruppe (WHE) således afholdt på Rødkilde. Netværket omfatter både danske folkeskoler og gymnasier. Rødkilde Gymnasium har været med i netværket i 2 år. Fokusområdet for netværket er via verdensarv at skabe et fagligt netværkssamarbejde og dialog med skoler, elever og lærere i Mellemøsten specielt landene Libanon og Jordan.

På mødet blev det blandt andet besluttet, at der i 2013 skulle skabes kontakt til Egypten med fokus på sociale medier og dets betydning. Derudover var der besøg fra 'Rapolitics' med to egyptiske rappere, der fortalte om rappens betydning for ytringsfrihed i Egypten under revolutionen, oplæg ved journalist og underviser ved SDU, Anne Lea Landsted med titlen 'Fra arabisk forår til sommerens udfordringer', samt besøg fra dialogambassadører fra Dansk Ungdoms Fællesråd, hvis formål er at øge dialog i Mellemøsten via dialogredskaber.

Læs mere om UNESCO her.