TST - Transatlantic Slave Trade

Sukker! I dag er sukker en helt naturlig bestanddel i det danske køkken, og man skænker vel næppe sukker en historisk tanke, når man bager sin kage eller søder sin the. Men i sukkerets historie ligger en fortælling om Danmark som kolonimagt i godt 200 år, gennem 1700 og 1800-tallet, og dermed også en fortælling om dansk slaveri i Dansk Vestindien, der var nødvendig for den danske sukkerproduktion.  

TST står for Transatlantic Slave Trade og er et netværk under UNESCO's Associated Schools Project. Rødkilde Gymnasium er med i dette netværk for at sætte fokus på UNESCO's mål og værdier, og også for at give en større bevidsthed om de mindre flatterende dele af vor historie. Forståelse af slaveri i fortiden kan ydermere give et nyt perspektiv til nutidens slaveri, der i 2016 er estimeret til minimum 20 millioner! 

Dette sker blandt andet ved en TST-uge for alle 2.g'ere på Rødkilde, hvor engelsk og historie står for et tværfagligt forløb om slaveri og identitet på de Dansk-Vestindiske Øer; det nuværende US Virgin Islands. Historie dykker ned i dansk og europæisk kolonisering og tilstedeværelse i særlig Dansk Vestindien, og engelsk undersøger den nuværende befolkning på USVI ud fra historiens rødder. Sammen giver de to fag en helhedsforståelse af dansk historie, dansk historisk selvbevidsthed og den særlige Virgin Island identitet.    

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik