Biologi A - Kemi B - måske med fokus på Sundhed eller Det marine

Denne studieretning kan gå i flere retninger. Hvis du og dine klassekammerater har en speciel interesse for idræt, krop og sundhed eller marinbiologi, bliver det omdrejningspunktet i studieretningen.

Vi spørger dig, når du vælger denne studieretning, om du har en af de to særinteresser, for at kunne sammensætte de mest optimale klasser. Vi kan desværre ikke garantere at kunne opfylde alle ønsker.

Studieturen i 2.g har i en række år gået til Malta, hvortil de nuværende to 2.g klasser med studieretningen også skal til.

Studieretningen åbner dørene til de naturvidenskabelige uddannelser, særligt inden for biologi, idræt og sundhed.

Du kan f.eks. blive læge, sygeplejerske, fysioterapeut, kiropraktor, idrætscoach, ernæringsekspert, lærer, ingeniør, havbiolog, miljøtekniker eller zoolog.

Hvis din interesse er ”Havets dyre- og planteliv” kan fokus rette sig mod fjorden og havet, hvor du undersøger livsbetingelserne, dyrelivet og planterne og kommer til en bedre forståelse af, hvordan miljøet og kemien i havet er sammensat.

Undersøgelse af Vejle Fjord sker fra vores nye undervisningslokale, der ligger på den flydende Kajakø i Vejle Fjord.

Indenfor får du den teoretiske ballast til at kunne udføre det praktiske arbejde lige uden for vores dør.

Rødkilde Gymnasium har et tæt samarbejde med marinbiologiske gymnasier i Norden, så du vil også få mulighed for at besøge Lysekil i Sverige, Frøya i Norge og Ishøj (CPH West).

Hvis din interesse er ”Idræt, krop og sundhed”, kan fokus rette sig mod kroppens opbygning, dens præstationsevne og hvor kroppens grænser går.

Vi opretter et særligt valghold i idræt for elever, der ønsker denne retning.

Denne retning er for dig, der gerne vil leve et aktivt liv og vide, hvordan kroppen fungerer. Vi arbejder med at anskueliggøre den teoretiske viden på egen krop gennem idræt.

Du vil komme til at afprøve teorien fra undervisningslokalet gennem praktisk idræt, tests og forsøg.

Biologien vil blive din vejviser ind i kroppens indre maskinrum, så du kan forstå, hvordan de enkelte organer og muskler fungerer, og hvilken kost der er bedst til at optimere kroppens præstationer.

Vi samarbejder med forskellige uddannelsesinstitutioner i området, bl.a. University College Lillebælt og Syddansk Universitet.

Om valgfag

Du kan i oversigten herunder se, hvor mange valgfag du har og på hvilke niveauer, de mindst skal være. Når du klikker på en valgfagsblok, får du en oversigt over, hvilke fag du kan vælge imellem i de enkelte blokke.

Du skal vælge mindst et fag på A-niveau, medmindre du har spansk A, fransk A eller kinesisk A som 2. fremmedsprog.
Går du i klassen med idrætstoning, er idræt B dit ene valgfag i 3.g.

2.g:  C-valgfag

3.g:  C/B/A-valgfag                     C/B/A-valgfag eller idræt


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
*) Hvis du som 2. fremmedsprog har valgt fransk, italiensk, kinesisk eller spansk, udgør det dit A-valg
Valgfag C
Valgfag C
2. fremmedsprog
Valgfag A *)
Kunstnerisk fag