Samfundsfag A - Matematik A

Når udviklingen i verden vækker din nysgerrighed

Denne studieretning er en samfundsfaglig studieretning med særligt fokus på og samarbejde med matematik.

Denne studieretning er for dig med interesse i nationale, regionale og globale sammenhænge og tendenser. Du vil komme til at analysere og forstå̊ samspillet mellem kulturelle, politiske og økonomiske forhold, hvilket ruster dig til at læse videre og deltage aktivt i fremtidens samfund.

Studieretningen har fokus på både nationale, regionale og globale tendenser og sammenhænge, da Danmark konstant er under indflydelse af verdensudviklingen, hvilket kræver en forståelse af forhold i bl.a. Kina, Mellemøsten, USA og Europa.

Du vil komme til at arbejde med emner såsom velfærd, demokrati, EU, amerikansk udenrigspolitik, økonomisk globalisering, staternes konkurrenceevne, bæredygtig udvikling, vækst og meget mere. De to studieretningsfag, samfundsfag og matematik, vil samarbejde gennem alle tre år, hvor matematik blandt andet er centralt for at belyse og dokumentere sammenhænge og tendenser, og dermed behandle og forstå den viden korrekt, som I opnår fra omverdenen.

Hvert år vil du få tilbud om en- eller flerdagsekskursioner i Danmark eller udlandet. Ekskursioner foregår både lokalt, nationalt og internationalt, og kan for eksempel være besøg hos Vejle Byråd, ekskursion til København med besøg på Christiansborg og i nationalbanken eller studietur til en international destination såsom Bruxelles, Berlin, New York, Beijing eller lignende. Vi samarbejder med Resiliente Vejle, virksomheder, videregående uddannelsesinstitutioner, NGO’er såsom Cepos og AE og har kontakter til det politiske system både lokalt, nationalt og europæisk.  

Denne studieretning åbner dørene til mange videregående uddannelser, især inden for det samfundsfaglige og økonomiske område, men også en del naturvidenskabelige uddannelser. Du kan f.eks. blive lærer, økonom, finansieringsrådgiver, politisk rådgiver eller international salgs- og markedskonsulent.

Om valgfag

Nedenfor kan du se, hvor mange valgfag du har. 1-2 af de 4 valgfag skal være på mindst B-niveau. Du skal have et naturvidenskabeligt fag på B-niveau, medmindre du har valgt latin C.

Når du klikker på blokkene herunder, får du en oversigt over, hvilke fag du kan vælge imellem i den enkelte blok.

2.g:   Naturvidenskabeligt valgfag C   -    Valgfag C 

3.g:   Naturvidenskabeligt valgfag B*)   -   Valgfag C


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
*) Hvis du som valgfag C har valgt latin, har du et frit B-valg
**) Hvis du som 2. fremmedsprog A har valgt fransk, italiensk, kinesisk eller spansk, kan du ikke vælge et C-fag her
Naturvidenskabeligt valgfag C
Naturvidenskabeligt valgfag B *)
Kunstnerisk fag
Valgfag C
2. fremmedsprog
Valgfag C **) el. 2. fremmedsprog A