SRP - studieretningsprojekt

Du skal nu til at skrive dit studieretningsprojekt.

Formålet med din SRP er, at du skal formidle noget faglig viden til dine vejledere og en censor. Derfor er det vigtigt, at du grundigt overvejer, hvordan du bedst og klarest formidler den faglige viden, du har.

I dit SRP-forløb arbejder du med et specifikt emne inden for to (evt. tre) fag. Inden for emnet skal du arbejde dig frem mod et mere konkret, snævert og præcist fokus (en problemstilling), som du ønsker at fordybe dig i. I samarbejde med dine vejledere skal du derefter nå frem til at formulere en konkret opgave (opgaveformuleringen), som du skal besvare på 15-20 sider.

Det er vigtigt, at du finder frem til et emne og en problemstilling, som du synes, er interessant, og som også vil være interessant at læse om for andre (dine læsere). Det kræver blandt andet, at du begynder at indsamle viden og overveje, hvilken vinkel på emnet og problemstillingen du vil anlægge.

For at komme godt i gang med projektet, er det en rigtig god idé, at du gør dig nogle indledende overvejelser om, hvorfor det lige er dét fokus (dét emne og dén problemstilling), du vil arbejde med.

Spørg fx dig selv:

  • hvorfor synes jeg, emnet er spændende?
  • hvorfor er dette fokus særligt interessant at arbejde med?
  • hvad er det, der gør, at dette fokus også er interessant og vigtigt for andre?
  • hvad vil jeg mine læsere?

Herunder kan du hente nogle vigtige forklaringer, beskrivelser, tidsplaner, krav, hjælp til det praktiske osv. til dit arbejde med SRP.

Kom godt i gang med din SRP - indledende overvejelser

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik