Biologi A - Matematik B - Idræt B

Om studieretningen

Vi lever længere og vil have gode liv

Sundhed og fysisk udfoldelse fylder mere og mere for den enkelte og i samfundet, og mange mennesker beskæftiger sig i deres arbejdsliv med krop, kost og sundhed.

Du vil komme til at arbejde med spørgsmål som: Hvordan er organismen opbygget? Hvordan fungerer den? Hvad får den til at fungere og til at præstere? Hvor går grænserne for, hvad den kan yde? Og hvordan kan man flytte grænserne?

Når man skal svare på disse og lignende spørgsmål, spiller biologien og idrætsfaget perfekt sammen, for teorien, eksperimenterne og det praktiske kan gå hånd i hånd.

Brug din krop og forstå den

Forsøg og eksperimenter er  grundlæggende arbejdsmetoder i alle de naturvidenskabelige fag.

Det helt særlige i samarbejdet mellem idræt og biologi er, at idrætten tilbyder fysiske aktiviteter og kropslige præstationer, som direkte kan illustrere biologien.

I studieretningen vil du i idræt skulle tilrettelægge og selv gennemføre træningsforløb, og med din biologiske viden, vil du selv kunne måle og forklare, hvorfor de virker.

Gennem historien og i forskellige kulturer har man betragtet kroppen på forskellige måder. Du vil derfor også komme til at opleve, at mange fag bidrager til de fælles temaer.

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag du har i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du se hvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” , hvor du ved at indtaste de fag og niveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valg C
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik