Engelsk A - Dramatik B - Samfundsfag B

Om studieretningen

En dramatisk og globaliseret verden  

Brænder du for den dramatiske og globaliserede verden omkring dig. Kunne du tænke dig at blive undervist efter kreative metoder, så er denne studieretning lige noget for dig.

Her kan du lære at udtrykke dig på verdens mest udbredte sprog – kroppens og engelsk. Her kan tilegne de væsentligste forudsætninger for senere i studierne at kunne beskæftige dig med alt inden for teater, kultur og samfundsforhold med henblik på et bredt spektrum af jobmuligheder i den offentlige og private verden – hvad enten du vil være folkeskolelærer, teaterinstruktør eller journalist.

I faget drama vil du komme til at arbejde med at skabe og realisere kunstneriske ideer både praktisk og teoretisk. Du vil lære at iscenesætte egne produktioner sammen med dine kammerater, din lærer og eventuelt udøvende teaterkunstnere, og du vil lære at analysere teaterforestillinger, som du enten ser på teatret i Vejle eller på andre scener i Danmark eller i udlandet.  

I engelsk er det sproget, der i centrum. Du skal læse nye og klassiske tekster og arbejde med forskellige medier og arbejdsformer. I det tredje fag i studieretningen – samfundsfag – bliver der sat fokus på politik, økonomi og sociologi. I samfundsfag lærer du nye metoder, men du lærer også at kombinere metoder fra drama. F.eks. hvordan du fremlægger holdninger og meninger i en større forsamling.

Det kreative i studieretningen  

Studieturen går naturligt til den engelsksprogede verden, hvor teaterbesøg vil være en væsentlig del af turens faglige indhold. Du får mulighed for at deltage i forskellige projekter sammen med elever fra dit hold eller fra andre klasser. Det kan ske i forbindelse med skolens fællesmøder, i teatercafeer eller ved større forestillinger på skolen, som laves i samarbejde med endnu flere fag, fx musik og medie. Du får mulighed for at optræde i forbindelse med teaterprojekter, som finder sted forskellige steder i Vejle.  

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag duhar i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du sehvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” , hvor du ved at indtaste de fag ogniveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Naturvidenskabeligt valgfag B
2. fremmedsprog

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik