Engelsk A - Matematik B - Samfundsfag B

Om studieretningen

Studieretningen er overvejende samfundsvidenskabelig, men du kommer til at opleve et tæt samspil mellem fag fra det sproglige, det samfundsfaglige og det naturvidenskabelige område.

Din træning i at angribe et problem fra flere sider vil komme dig til gode i både uddannelser og i jobs.

Bredden i studieretningen giver dig et solidt grundlag for at kunne gå mange meget forskellige veje i din videre uddannelse, og med dine valgfag kan du sammensætte en eksamen som giver dig direkte adgang til langt de fleste videregående uddannelser.

Spørgsmål, redskaber, viden og svar

Med fagene i studieretningen bliver du inviteret til at stille spørgsmål og til at kombinere viden fra flere fag.

-Hvorfor oplevede engelske byer sidste sommer store optøjer og plyndringer. Ingen havde set det komme. Hvad sker der, og hvad er gået galt i England?

-Hvad er galt med økonomien, og hvad betyder det for dig, din familie og din fremtid?

-USA bruger mere end et år på at vælge ny præsident.  Hvordan går det til?

Du får redskaberne til at forstå og forklare verden omkring dig, og du får en særlig stor viden om især England,  USA og den engelsksprogede del af verden. Engelsk er ikke kun sprog og fagene arbejder sammen om emner og temaer inden for kultur, medier og samfundsforhold.

Fag der arbejder sammen

Du har engelsk i alle tre år og samfundsfag og matematik i (mindst) to år. Derfor kommer engelsk til at binde mange fælles forløb sammen, og I kommer til at læse tekster på engelsk i flere andre fag.

I samfundsfag lærer du metoderne og redskaberne til at  kunne undersøge og analysere virkeligheden, og du kommer til at lave dine egne undersøgelser på skolen og på besøg og ekskursioner ude af huset. 

Det kan for eksempel være I vil undersøge sammenhængen mellem unges baggrund, holdninger, og fremtidsdrømme. Når man skal lave den slags undersøgelser, bruger man matematikkens værktøjer, og matematik og samfundsfag arbejder tæt sammen 

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag du har i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du se hvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” hvor du ved at indtaste de fag og niveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valgfag C
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog
Valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik