Engelsk A - Spansk A - Samfundsfag B

Om studieretningen

Sprog og Kultur

I denne Studieretning fokuserer vi på sprog, kultur- og samfundsforståelse . Det gør vi bl.a. når vi samarbejder med virksomheder og arrangerer brobygning til skoler og til videregående uddannelsesinstitutioner.

Med dette fokus vil du lære at forstå  og forholde dig kritisk til kulturen og samfundsudviklingen.

Det  kunne ske i arbejdet med temaer som storbykultur, sprogimperialisme, migration (ind- og udvandring) og EU.  Ligesom du også kommer til at arbejde med f.eks. sprogenes oprindelse og deres spredning og forandring.

At læse, mødes, tale og forstå

Du vil møde en varieret undervisning, hvor det skrevne og det talte sprog er i centrum.Du kommer til at arbejde med kommunikation og formidling. Vi tager vores udgangspunkt i samspillet mellem litteratur, medier,  politik og samfund.

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag du har i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du se hvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” , hvor du ved at indtaste de fag og niveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Valgfag B
Naturvidenskabeligt valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik