Engelsk A - Spansk A - Tysk B

Om studieretningen

Sprog – åbner verden

Sprog er en nøgle til at forstå verden og til at kunne møde andre mennesker og kulturer. For at kunne bevæge dig frit i det globale samfund, vil du være nødt til at kunne kommunikere på flere sprog. Du vil også skulle kende og kunne sætte dig ind i andre kulturer.

Med en solid sproglig og grammatisk bevidsthed kan du meget bedre forstå og håndterede de udfordringer man som ikke indfødt står over for.

En mangfoldighed af kulturer

I løbet af din tilværelse vil du helt sikkert opleve at stå overfor et andet sprog og en anden kultur i et andet land.

Derfor fokuserer vi i studieretningsforløbet på sproglige og interkulturelle færdigheder, på kultur- og samfundsforståelse og på globalt udsyn. Det gør vi bl.a., når vi samarbejder med virksomheder og arrangerer brobygning til skoler og til videregående uddannelsesinstitutioner.

Med fokus på tre sprog, der bruges i vidt forskellige kulturer, lægger vi vægt på dialog og gensidig respekt. Og du vil  samtidig lære at forstå  og at forholde dig kritisk til kulturen og samfundsudviklingen.

Det vi kunne ske i arbejdet med temaer som storbykultur, sprogimperialisme, migration (ind- og udvandring) og EU.  Ligesom du også kommer til at arbejde med f.eks. sprogenes oprindelse og deres spredning og forandring.

At læse, mødes, tale og forstå

Du vil møde en varieret undervisning, hvor det skrevne og det talte sprog er i centrum. I engelsk og tysk kommer du til at arbejde med kommunikation og formidling. Vi tager vores udgangspunkt i samspillet mellem litteratur, medier og kunst.

I begyndersproget spansk skal vi både arbejde med det skriftlige og med det mundtlige, men vi vil have fokus på det talte sprog. Når vi tager på en studierejse til et spansktalende land, vil du kunne føre enkle samtaler med de indfødte, og du vil undervejs skulle samle materiale til udarbejdelse af en kulturrapport.

De tre sprog skal ikke stå alene, derfor understøttes de af fællesfag som historie, religion, dansk osv. Det giver dig en kulturel, historisk og analytisk tilgang, når du skal lave tværfaglige opgaver og i din fremtidige karriere.

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag du har i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du se hvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” , hvor du ved at indtaste de fag og niveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag B
Almen studieforberelse
Naturvidenskabeligt valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik