Musik A - Engelsk A - Mediefag C

Om studieretningen

Det musiske menneske og fremtiden 

Er du glad for både kreativitet og matematik på højt niveau, er denne studieretning lige noget for dig.

Du får forudsætninger for et job i event-industrien, du vil kunne læse til arkitekt med speciale i akustik eller måske læse til journalist med forstand på musik og økonomi. Du får mange muligheder. Medarbejdere med kreative og innovative evner er mere efterspurgte i dag end nogen sinde før. IT-verdenen, medieindustrien, musik- eller reklamebranchen tilbyder mange spændende jobs til det musiske menneske. Og i kombination med matematik har du de bedste forudsætninger for få fat i et af disse spændende jobs.

Studieretningen i praksis 

Du vil opleve mange aktiviteter i det treårige forløb, hvor dine fag samarbejder eller supplerer hinanden for at få en større forståelse for et aktuelt emne. Du vil opnå et rigtig godt kendskab til matematikkens udvikling og matematikkens betydning for samfundet. Du kommer til at analysere mønstre og strukturer af virkeligheden og du vil få en stor indsigt i det matematiske bevis. Fagene musik og medie gør også denne studieretning kunstnerisk kreativ og disse fag kommer til at fylde meget i dit gymnasieforløb. I musik lærer du noder og du lærer at arrangere musik for kor og orkester. Du spiller og synger og du får en god viden om musik fra forskellige tidsperioder. Din musikalske forståelse bliver også central i mediefaget, da lyd er lige så vigtig som billeder. I mediefaget analyserer du film og tv, og du bruger din viden om virkemidler og genrer, når du og dine kammerater i små grupper producerer små film. Du kommer gennem alle faser af videoproduktionen. Måske komponerer du musikken til en af jeres produktioner. 

Det kreative miljø 

Som elev i studieretningen indgår du i Rødkildes kreative miljø. Måske optræder du på fællesmøderne, underholder ved orienteringsmøder eller har mere lyst til at spille i et af skolens bands. Måske producerer du indslag til skolens egen tv-station eller synger med i skolens kor. Med udgangspunkt i særdeles gode og moderne fysiske rammer og meget dygtige lærere får du mulighed for at arbejde i et miljø, hvor viden, samarbejde og innovation trives på bedste kreative vis – både i de enkelte fag og i studieretningen.

Hvad kan du blive?

Dine muligheder for en videregående uddannelse efter gymnasiet afhænger af hvilke fag du har i gymnasiet og på hvilke niveauer. På de to faneblade ”opbygning” og ”valgfag” kan du se hvilke fag du får i studieretningen og hvilke du kan vælge som valgfag. På UddannelsesGuiden findes der en ”adgangsnøgle” , hvor du ved at indtaste de fag og niveauer, du ønsker at tage, kan få en oversigt over de uddannelser du får adgang til.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag B
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog
Naturvidenskabeligt valgfag B

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik