Bioteknologi

Bioteknologi A - Matematik A - Fysik B

Om studieretningen

Vil du være med til at bekæmpe sygdomme, så er Bioteknologi retningen for dig.
- En naturvidenskabelig studieretning med særligt fokus på Bioteknologi.

De største virksomheder i Danmark, såsom NOVO Nordisk, satser stort på at udvikle Danmark til en af verdens førende i sygdomsbehandling.

På denne studieretning vil du arbejde med det nyeste bioteknologiske udstyr i laboratoriet. Du vil berøre krydsfeltet mellem teknologi, etik og liv. Du vil via analyse komme tættere på emner som genteknologi, hormonforstyrrende stoffer, ølbrygning, fødevarer som is, der ikke smelter, og kræftforskning. Som noget særligt for Rødkilde Gymnasium arbejder vi med gensplejsede organismer.

Ekskursionen i 2.g kan gå til f.eks. Island eller Malta. Vi besøger bioteknologiske virksomheder og videregående uddannelser, for at se hvordan man anvender bioteknologi i praksis, og hvordan man kan udnytte teknologiske metoder til at forstå liv.

Rødkilde er i et tæt samarbejde med Syddansk Universitet inden for biologi og molekylær biologi samt store danske firmaer som NOVO Nordisk, Novozymes og Danisco. Vi deltager også i et samarbejde med Vejle Sygehus med fokus på behandling af kræftpatienter.

Bioteknologi åbner dørene til alle de naturvidenskabelige videregående uddannelser.

Du kan f.eks. blive læge, sygeplejerske, forsker eller ingeniør.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Engelsk
2. fremmedsprog
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik