Drama

Engelsk A - Dramatik B - Samfundsfag B

Om studieretningen

Do you speak kropssprog?
- En kunstnerisk studieretning med særligt fokus på engelsk dramatik og samfundsfag.

Denne studieretning er for dig, der gerne vil frem på den globale scene med dramatisk gennemslagskraft og en gylden tunge. Her lærer du nemlig de to mest anvendte sprog i verden, engelsk og kropssprog.

I dramatik lærer du at skabe og iscenesætte egne teaterstykker sammen med dine kammerater. Du analyserer teaterforestillinger og skuespilteknik, som du ser på teateret. I engelsk er brugen af sproget i centrum. Du skal læse nye og klassiske tekster, f.eks. engelske avisartikler og Shakespeare. Med samfundsfag bliver der sat fokus på politik, økonomi og sociologi, så du kan forstå og gennemskue en globaliseret verden. Du lærer i samfundsfag at overføre metoder fra drama, f.eks. hvordan du med kropssprog og gode argumenter kan fremlægge holdninger i en større forsamling.

2.g ekskursionen går til den engelsksprogede verden, hvor teaterbesøg er en væsentlig del af turen. Du vil deltage i projekter ved fællesmøder, teatercafeer eller forestillinger på skolen sammen med andre klasser eller fag som f.eks. musik og mediefag. Du får også mulighed for at optræde med teaterprojekter, som finder sted i Vejle.

Studieretningen åbner dørene til korte og lange videregående uddannelser.

Du kan f.eks. blive lærer, scenetekniker, skuespiller, teaterinstruktør eller journalist.


 

Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Naturvidenskabeligt valgfra B
2. fremmedsprog

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik