Europaklassen

Engelsk A - Tysk B - Samfundsfag B

Om studieretningen

Er du interesseret i Europa og sprog?
- Denne samfundsfaglige studieretning er for dig med interesse for europæiske sammenhænge. Du vil gennem tyske og engelske briller skærpe dit blik og blive klogere på, hvordan Europa påvirker dig og Danmark.

Du kommer til at arbejde med et europæisk perspektiv på f.eks. velfærdsstatens fremtid, klimaudfordringer, sikkerhedspolitik og terrorisme. I engelsk vil du forstå Englands rolle i Europa. Den tidligere koloni- og stormagt har en mangfoldig kulturarv, der trækker mange tråde ud i verden. Kolonitiden kan f.eks. blive belyst ved at læse Joseph Conrads ”Heart of darkness”.

Tyskland er en stor spiller på europakortet. Det er et land, der har ført to verdenskrige, det har været delt i to og er nu igen en stærk økonomisk nation. Du vil læse fakta og fiktion og herved få blik for mangfoldighederne i Tyskland både politisk og kulturelt.

2.g ekskursionen går til et tysk- eller engelsktalende land, det kan være til den tyske Bundestag i Berlin eller det engelske parlament i London. Vi laver også endagsekskursioner til vores samarbejdspartner Domschule i Schleswig.

Europaklassen åbner dørene til både korte og lange videregående uddannelser.

Du kan f.eks. blive jurist, socialrådgiver, lærer, kommunikationskonsulent, tolk eller EU-rådgiver.

 


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valgfag B
Almen studieforberedelse
Valgfag C
Oldtidskundskab
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik