Idrætsklassen

Biologi A - Matematik B - Idræt B

Om studieretningen

En sund sjæl i et sundt legeme

- En naturvidenskabelig studieretning med særligt fokus på biologi, matematik og idræt.

Idrætsklassen er studieretningen for dig, der gerne vil leve et aktivt liv og vide, hvordan kroppen fungerer. Du lærer om kroppens opbygning, dens præstationsevne, og hvor kroppens grænser går.Her er virkelig en studieretning, hvor du kan mærke teorien på egen krop. Du vil komme til at afprøve teorien fra undervisningslokalet gennem praktisk idræt, tests og forsøg. Matematikken hjælper med at måle kroppens begrænsninger og ydeevne med beregningsmetoder og statistik. Biologien vil være din vejviser ind i kroppens indre maskinrum, så du kan forstå, hvordan de forskellige organer og legemer fungerer, og hvilken kost der er bedst til at optimere kroppens præstationer.

2.g ekskursionen er i en årrække gået til Malta.Vi besøger efterskoler, højskoler og foreninger for at se på deres idrætsprogram. Dertil kommer fælles ekskursioner til større eller mindre idrætsbegivenheder.

Vi samarbejder med forskellige uddannelsesinstitutioner i området, bl.a. University College Lillebælt og Syddansk Universitet.

Studieretningen åbner dørene til de naturvidenskabelige uddannelser, særligt inden for biologi, idræt og sundhed.

Du kan f.eks. blive læge, sygeplejerske, fysioterapeut, kiropraktor, idrætscoach eller ernæringsekspert.


 Se årshjulet for studieretningen


Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
2. fremmedsprog
Kunstfag
Valg C

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik