International samfundslinje

Samfundsfag A - Matematik B - Erhvervsøkonomi C

Når vækst i verden vækker din nysgerrighed
- En samfundsfaglig studieretning med særligt fokus på matematik, erhvervsøkonomi og det internationale

Denne studieretning er for dig med interesse for nationale og internationale sammenhænge. Du vil komme til at analysere og forstå samspillet mellem kulturelle, politiske og økonomiske forhold.

Danmark er et lille land, der konstant er under indflydelse af verdensudviklingen.

Du kommer til at undersøge, hvad der sker i verden i bl.a. Kina, Mellemøsten, USA og Europa, og hvad det betyder for danske forhold. Du vil komme til at arbejde med emner som nationalregnskab, konkurrenceevne, bæredygtighed, vækst, virksomhedsstrategi, ulighed, demokrati og magt, europæisk identitet, EU og international politik.

Vi gennemfører mange ekskursioner lige fra besøget på Vejle Rådhus til 2.g ekskursionen, der af og til går til en anden verdensdel. De seneste par år har studieretningsklasserne været på Filippinerne og i New York. Turene kan ligeledes gå til Bruxelles og København.

Vi har et samarbejde med Vejle Jobcenter, Økolariet, virksomheder, uddannelsesinstitutioner og det politiske system, såsom Vejle Byråd.

Denne studieretning åbner dørene til mange korte og lange videregåendeuddannelser, især inden for det samfundsfaglige og økonomiske.

Du kan f.eks. blive lærer, økonom, politiker, politisk rådgiver eller international salgs- og markedskonsulent.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Almen studieforberedelse
Valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik