Klassisk naturvidenskab

Matematik A - Fysik B - Kemi B

Om studieretningen

Når du gerne vil forstå og forklare hele universet.
- Hvorfor er himlen blå? Hvordan er vores solsystem dannet?. Hvorfor smager citroner surt, og hvad bliver fremtidens energikilder? Er det spørgsmål du gerne vil vide svaret på, så er dette studieretningen for dig.

Et af de centrale temaer i undervisningen vil være bæredygtighed og grøn energi. Rødkilde har egne grønne energikilder som solceller og varmepumper, hvor målinger og beregninger af kilderne giver dig indsigt i den grønne teknologis muligheder. En stor del af dit arbejde vil foregå i laboratorier og værksted med den nyeste teknologi stillet til din rådighed. I fysik og kemi laver du eksperimenter og observationer, og sammenkædet med matematikkens modeller får du et godt grundlag for at forstå gåderne i universet.

Vi deltager i Science Cup arrangeret af ingeniørforeningen IDA, samt en opfinderkonkurrence for naturvidenskabelige gymnasieelever i 2.g, hvor du får værktøjer til ide- og produktudvikling.

Vi bruger flittigt de samarbejdsmuligheder ved landets universiteter, der giver dig indsigt i den nyeste forskning. Vi samarbejder også med Green Tech Center i Vejle.

Med denne studieretning står du med den bedste døråbner til de naturvidenskabelige uddannelser.

Du kan f.eks. blive underviser, forsker, læge, datalog, ingeniør eller økonom.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Engelsk
2. fremmedsprog (?)
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik