Kulturel identitet

Engelsk A - Samfundsfag B - Psykologi B

Om studieretningen

Hvis du sætter mennesket i centrum
-
Denne studieretning er for dig med interesse for menneskets psykologi, samfund og sprog. Her vil du opnå en større viden og forståelse af, hvorfor mennesker opfører sig, som de gør.

Kulturel identitet vil være et gennemgående tema, hvor du kommer til at arbejde med emner som identitet, kernefamiliens forandring, social arv, ulighed, integration og demokrati. Mange psykologielever foretager som et led i undervisningen feltobservationer, f.eks. i en børnehave. I samfundsfag undersøger du den kulturelle identitet inden for politik, økonomi og internationale forhold. I engelsk vil du arbejde med sprog, kultur og samfund i de engelsktalende lande. Du kommer til at forstærke dine evner til at udtrykke dig mundtligt og skriftligt, ligesom du vil møde kulturelle udtryksformer, der spænder fra Shakespeare til raptekster.

Ekskursionen kan gå til f.eks. Dublin, hvor vi møder elever på en katolsk skole. Eller et forløb om Danmark som kolonimagt kan afsluttes med en ekskursion til Island.

Vi samarbejder med A. P. Møllerskolen i Schleswig, der er et gymnasium med elever fra det danske mindretal i Nordtyskland.

Denne studieretning har nøglen til mange korte og videregående uddannelser. Du kan f.eks. blive antropolog, nødhjælpskoordinator, lærer, socialrådgiver eller psykolog.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjul - B-Klassen

Se årshjul - C-Klassen


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag A
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog
Naturvidenskabeligt valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik