Marinbiologi

Biologi A - Matematik A - Fysik B

Om studieretningen

Er du vild med vand og biologi?
- En naturvidenskabelig studieretning med særligt fokus på Marinbiologi.

Denne studieretning er for dig, som interesserer dig for naturvidenskab med særligt fokus på havets dyre- og planteliv. Du vil lave eksperimenter og indsamle fisk, dyr og planter i, på og ved vandet.

Vores helt nye undervisningslokale ligger på den flydende Kajakø i Vejle Fjord.

Indenfor får du den teoretiske ballast til at kunne udføre det praktiske arbejde lige uden for vores dør. Omdrejningspunktet er vandet, fjorden og havet, hvori du undersøger livsbetingelserne, dyrelivet og planterne og kommer til en bedre forståelse af, hvordan miljøet og kemien i havet er sammensat.

Ekskursionen i 2.g går til et tropisk eller subtropisk havmiljø. Her får vi en helt anden oplevelse af havet, end når vi dykker i de forholdsvis kolde og mørke danske eller nordiske farvande.

Rødkilde Gymnasium har et tæt samarbejde med andre marinbiologiske studieretninger i Norden, så du vil også få mulighed for at besøge Lysekil i Sverige, Frøya i Norge og Ishøj (CPH West).

Marinbiologi kan åbne dørene til næsten alle lange videregående uddannelser, og du bliver specielt godt klædt på til de biologiske og sundhedsvidenskabelige uddannelser samt ingeniøruddannelserne. Du kan f.eks. blive lærer, ingeniør, havbiolog, miljøtekniker eller zoolog.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag (C)
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik