Medieklassen

Samfundsfag A - Engelsk A - Mediefag B

Om studieretningen

Når du har lyst til at kommunikere
- Denne studieretning er for dig med interesse for danske og internationale forhold, konflikter, og nyheder.

Du lærer at gennemskue, hvad der påvirker den politiske dagsorden, og hvordan den skabes.

På klassen analyserer vi mediernes betydning for politiske beslutninger og ser på den enkelte borgers mulighed for at påvirke debatten. Du og dine klassekammerater vil i grupper få stillet et videokamera til rådighed. Kameraet bliver jeres værktøj i det praktiske arbejde med kommunikation, film og tv. Du kommer derfor selv ud og laver valgvideoer, nyheder, dokumentar- eller fiktionsfilm.

2.g ekskursionen går til et engelsktalende land, hvor du praktiserer dit engelske sprog. Det kan være London, Dublin eller New York. Her besøger vi en medievirksomhed, en skole eller et rådhus. Vi mødes med aktionsgrupper eller lobbyister og undersøger deres aftryk på storbyens dagsorden.

Medieklassen er tilknyttet netværket "European Studies Program". Her samarbejder klassen med 5-7 andre europæiske skoleklasser om projekter under temaet, samfund og medier i EU.

Studieretningen åbner dørene til mange videregående uddannelser som medievidenskab, journalistik, samfundsvidenskab og kommunikation. Du kan f.eks. blive journalist, kommunikationskonsulent, engelsklærer, jurist eller politiker.


Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Mediefag
Almen studieforberedelse
2. fremmedsprog

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik