Sprog- og samfundsfag

Engelsk A - Spansk A - Samfundsfag B

Om studieretningen

Studieretningen for dig, der gerne vil arbejde med sprog, kultur og samfund i et bredt internationalt perspektiv.
- Med spansk og engelsk kan du nemlig kommunikere med over halvdelen af jordens befolkning.

Med engelsk og spansk har du en god sproglig nøgle, der giver adgang til kommunikation og forståelse af verden fra Storbritannien til Spanien og fra USA til Chile. I samfundsfag vil du undersøge økonomi, internationale forhold og social ulighed.

På tværs af fagene arbejder du f.eks. med den massive immigration til USA fra Latinamerika. Eller et forløb om kolonisering, der forklarer, hvorfor netop engelsk og spansk er blevet så store verdenssprog.

I både 2. og 3.g er der ekskursion til engelsk- eller spansktalende lande. Ekskursionen kan f.eks. gå til Barcelona, hvor vi besøger vores kontaktskole Escola Virolai. Den anden ekskursion kan gå til London eller Dublin. Du vil kunne opleve foredragsholdere og tidligere elever fortælle om deres erfaringer med rejser eller arbejde i f.eks. USA eller Mexico.

Denne studieretning har nøglen til mange korte og lange videregående uddannelser. Du kan f.eks. blive lærer, tolk, oversætter, international kommunikationskonsulent eller arbejde med handel og eksport.


 

Se årshjulet for studieretningen

Her kan du se hvilke projekter, studieture og emner der arbejdes med i denne studieretning.

Se årshjulet


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Valgfag B
Valgfag C
Almen studieforberedelse
Naturvidenskabeligt valgfag B
Kunstfag

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik