AT - Almen studieforberedelse

Faget

Almen Studieforberedelse (AT) et tværfagligt fag, som du har på STX igennem alle 3 år, uanset hvilken studieretning du har valgt. Da det ikke på forhånd er defineret, hvilke fag der skal indgå i AT, har du igennem de tre år på gymnasiet en lang række AT-forløb, hvor 2 fag i en uge går sammen om at afholde et AT-forløb.

Undervisningen

Igennem de tre skoleår definerer skolen/lærerne hvilke 2 fag, der skal arbejde sammen om et AT-forløb. Til det sidste AT-forløb i februar – marts i 3.g, der skal være elevens eksamensforløb, bestemmer du dog suverænt selv hvilke 2 fag, du ønsker skal belyse dit selvvalgte emne. Du bestemmer således både fagkombination og emnet til dit endelige AT-projekt.

Eksamen

Kravet til indholdet i AT er ifølge Undervisningsministeriet, at du udarbejder en såkaldt synopsis, der bruges som udgangspunkt for den mundtlige eksamination. Ved den mundtlige eksamination er der først et 10-15 minutters oplæg fra eleven med udgangspunkt i et talepapir, hvorefter der er en dialog mellem elev, lærer og censor.

Tidsplan for AT-synopsis og eksamen 2019

Vejledning AT-synopsis og eksamen

AT-forside 2019

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik