Buskort og offentlig transport

Som elev på en ungdomsuddannelse kan du få rabat på den daglige transport til og fra din skole.

Du kan med andre ord søge om et ungdomskort.
Ungdomskort er et personligt periodekort, der giver dig ret til at rejse mellem din skole og din bopæl.

Derudover kan du køre med offentlig transport i hele dit eget takstområde. Ungdomskort giver dig også andre fordele – læs mere på www.ungdomskort.dk eller se "bestillingsfilmen".


Når du søger om ungdomskort, skal du have følgende fire ting klar:

  • NemId - har du ikke et NemId, skal du bestille et
  • Et digitalt foto af dig selv, som du kan uploade
  • Mailadresse
  • Navn på uddannelsessted

 

Når du har et ungdomskort kan unge i Vejle Kommune rejse med Flextur til halv pris - såkaldt Flexung. Læs også om Flexung på Sydtrafik.

Information fra Sydtrafik

 

Offentlig transport til Rødkilde Gymnasium *)

Der er gode muligheder for at komme med offentlig transport til Rødkilde Gymnasium.

Bybus nr. 1 stopper lige ude foran Rødkilde Gymnasium Bybus nr. 1

Transporttider 

Lindved - Rødkilde Gymnasium (bus 215):           Rejsetiden er ca. 37 minutter Køreplan

Andkær-Rødkilde Gymnasium (bus 204):             Rejsetiden er ca. 41 minutter Køreplan

Hedensted - Rødkilde Gymnasium (bus 202):       Rejsetiden er ca. 22 minutter Køreplan

Stouby - Rødkilde Gymnasium (bus 205):            Rejsetiden er ca. 35 minutter Køreplan

Bus 202 har en dubleringsbus, der kører direkte til Rødkilde Gymnasium om morgenen.
Bussen henter eleverne igen om eftermiddagen kl. 14.23 og kører direkte til Hedensted (og fortsætter til Løsning, Kragelund og Øster Snede)

Bus 205 har en dubleringsbus om morgenen, der kører direkte til Rødkilde Gymnasium. Bussen henter eleverne igen om eftermiddagen kl. 14.20 og kører via trafikscentret til Juelsminde.

Hvis du benytter tog eller anden offentlig transport kan du søge på rejseplanen

*) OBS !
Vejle Kommune skal i samarbejde med Vejle Spildevand og Østerbo, fra august 2019 lave en omfattende renovering på Rødkildevej i forbindelse med et større klimaprojekt. Det betyder, at der i hele skoleåret 2019/2020 er lavet omkørsler for de dele af bybusnettet, hvor ruterne bliver berørt af vejarbejdet. 

Det betyder helt konkret, at linje 1 bliver omlagt, således at linjen ikke betjener Rødkilde Gymnasium direkte. I stedet for kører linjen af Østerbrogade til Horsensvej og omvendt. Det betyder, at eleverne skal gå fra Østerbrogade og til gymnasiet. Der oprettes stoppesteder på Østerbrogade. Der oprettes desuden en dubleringsbus, som vil køre fra Kirkebakkeskolen kl. 7.34 med ankomst til Rødkilde Gymnasium kl. 7.44. 

Vejle Kommune har valgt at lave denne omkørsel, fordi de forudser, at der kan blive problemer med forsinkelser fra Rødkilde og til Trafikcentret. I første omgang vil regionalruterne 205 og 202 fortsat betjene Rødkilde, som de gør i dag. Hvis det viser sig, at der kommer forsinkelser på disse ruter, så må vi finde andre løsninger. 

Fra trafikcentret har Vejle Kommune indsat en dubleringsbus, der afgår fra busterminalen kl. 7.45 og kører frem til stoppestedet Valløesgade, hvorfra eleverne kan gå det sidste stykke til gymnasiet.

Vejle Kommune har forsøgt at tilrettelægge køreplanen, således at bussen ankommer til Østerbrogade, så eleverne kan nå i skole til kl. 8.00. Det har været det muliges kunst at få udarbejdet en køreplan, hvor Vejle Kommune kan betjene både Kirkebakkeskolen, Hældagerskolen og Rødkilde Gymnasium. Vejle Kommune håber, at denne løsning trods alt kan komme til at fungere.

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik