Øvrige vejledningstilbud

Øvrig vejledning

I 1g-klasserne vil studievejlederne indkalde til indslusningssamtaler i september og oktober måned. På disse møder vil der være fokus på evaluering af klassens og de enkelte elevers oplevelse af den første tid på Rødkilde. Der vil efterfølgende være mulighed for individuelle samtaler.

Studievejlederne deltager også i studiecaféer en gang imellem, hvor der vil være mulighed for vejledning om lektielæsning og lektieplanlægning.

De stille elever - klar til forandring

Oplever du nervøsitet, når du skal fremlægge i timerne? Er du bange for at sige noget forkert? Frygter du, at de andre synes, at du lyder fjollet? Rækker du ikke hånden op? Skal du være 120% sikker for at sige noget til læreren? Bruger du meget tid på lektierne uden at anvende det i timerne. Udsætter du opgaver, fordi du aldrig føler det er godt nok?

Så er dette kursus måske noget for dig.

At være en stille elev er ikke et problem, ofte er man dygtig til refleksion og fordybelse, men mange elever oplever det som et problem. Derfor tilbyder Rødkilde Gymnasium nu et kursus, hvor vi arbejder med redskaber, der får dig til at deltage mere i undervisningen. Via konkrete øvelser og samtaler forsøger vi at ændre ”stille adfærden” i små grupper. Dette skal gerne udvikle sig til, at du bliver mere tryg ved at være mundtlig aktiv i undervisningen, gruppesammenhænge og ved fremlæggelser.

Kontakt en af skolens studievejledere hvis det er noget for dig.

Ungekontakten

Er du ung i alderen 13-17 år kan du hurtigt og nemt få rådgivning, vejledning eller bare en snak. Du er velkommen, uanset om du synes, dine problemer er små eller store. Problemer kan være lettere at klare, hvis man har nogen at dele dem med.

Vi kan kontaktes 24 timer i døgnet på telefon 76 81 58 00 - mail ungekontakten@vejle.dk - sms på 1276100. Læs mere om ungekontakten.

Frivillig center Vejle tilbyder personlige samtaler for unge

Har du brug for nogle at tale med?

Så er FrivilligCenter Vejle et godt sted at gå hen. Her kan du lette dit hjerte i fuld tillid til, at der er tavshedspligt, og du bliver ikke registreret nogle steder.

Kærestesorger, konflikter med forældre, identitetsforvirring, følelsen af ensomhed eller svigt af venner - alt sammen tankekaos, der sluger energi, og som er rigtig svært at tumle med alene.

Går du og tumler i et tankekaos, føler du dig energiforladt og mangler du gnisten for at komme videre, er her hjælp at hente.

Du får en at tale fortroligt med alene.

Når du tager kontakt, er du 100% anonym, det er gratis og dem du møder har tavshedspligt.

Læs mere her eller ring på tlf.: 7572 4644 eller mail på vejle@frivejle.dk