Internationalt

Hvis du ønsker dig en fremtid på den globale bane, er Rødkilde et godt sted at starte.

Alle har engelsk og derudover kan du vælge mellem tysk, fransk, kinesisk, spansk og italiensk som dit andet fremmedsprog – Rødkilde Gymnasium er den eneste ungdomsuddannelse der tilbyder kinesisk i trekantsområdet. Du kommer selvfølgelig også selv på mindst én ekskursion.  Vi samarbejder med mange danske og internationale uddannelsesinstitutioner og netværk, så vi kan tilbyde nogle spændende og fagligt inspirerende ture. Gennem et samarbejde med blandt andet AFS og YFU, modtager vi hvert år en stor gruppe udvekslingsstuderende fra hele verden.

Det internationale Rødkilde Gymnasium

På Rødkilde Gymnasium siger vi ikke bare, at vi er international skole med en international profil – vi gør noget ved det.

En bred vifte af internationalt orienterede aktiviteter har i en årrække udgjort integrerede elementer i undervisningen på Rødkilde og udgør i dag en central del af Rødkildes profil. Du kan også på Rødkilde vælge en studieretning med engelsk og samfundsfag på højt niveau, hvor undervisningen i centrale fag foregår på engelsk. Hertil kommer traditionen på Rødkilde for at udbyde undervisning i en bred række af fremmedsprog.

Interkulturel kompetence

Det samlende mål for styrkelsen af Rødkildes internationale profil er for perioden udviklingen af elevernes interkulturelle kompetencer. Heri indgår foruden kommunikative kompetencer også en dybtgående forståelse af egen og andre kulturer og af samspillet mellem kulturer. Eleverne sættes hermed i stand til at kunne orientere og begå sig på et globalt uddannelses- og arbejdsmarked.

Vi iværksætter et systematisk arbejde for, at alle nye elever modtager en fremadskridende opbygning af deres interkulturelle kompetencer fra 1. til 3. g.

Allerede etablerede internationale samarbejder og tiltag udbygges og suppleres med en række nye initiativer til støtte for arbejdet med interkulturelle kompetencer. Vi er indgået i et samarbejde med Unesco Associated Schools Project Network – et netværk som giver vores elever mulighed for at samarbejde med skoler fra hele verden, vi er indgået i et endnu tættere samarbejde med ASF om udvidelse og endnu mere samarbejde om de mange udvekslingsstudenter, vi modtager i den sammenhæng og vi samarbejder med skoler i Kina, Spanien, Norge, USA osv.

Internationalisering gennem sproglig mangfoldighed og dybde

De seneste gymnasiereformer har betydet et fald i andelen af unge, som i forbindelse med deres gymnasieuddannelse lærer tre fremmedsprog.

Det er et mål for perioden at øge andelen af elever, der har tre sprog. Opfyldelse af målet skal bl.a. ligge til grund for studieretningsudbuddet, og der skal samarbejdes aktivt med de lokale grundskoler om en styrkelse af fremmedsprogenes status der - med henblik på rekruttering til sprogligt, profilerede studieretninger.

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik