Sprog

Sproglig mangfoldighed og dybde

I en globaliseret verden er det vigtigt at kunne forskellige sprog. De seneste gymnasiereformer har betydet et fald i andelen af unge, som i forbindelse med deres gymnasieuddannelse lærer flere fremmedsprog. Den udvikling vil vi gerne være med til at vende. Éet af Rødkildes fokusområder er derfor sprog.

Rødkilde Gymnasium er en skole med mange kulturer og sprog, og vi arbejder aktivt og bevidst med at udvikle eleverne til at kunne rejse ud og begå sig den store verden.

Dette er muligt på tværs af landegrænser uden at flytte sig fysisk f.eks. i form af Rødkilde Gymnasiums Stairway-projekt, de udvekslingselever, der hvert år kommer til skolen samt via virtuelt samarbejde med vores venskabsskoler i hele verden.

Det er også vigtigt at tage til udlandet for at træne elevernes sproglige og kulturelle kompetencer, så alle elever vil i løbet af deres gymnasietid komme på mindst én udenlandsekskursion, hvor den sproglige kunnen vil være relevant. Mange sprogfag tager dog også på andre, kortere ekskursioner.

Der er rigtig mange gode grunde til at vælge sprogfag i gymnasiet. Når du lærer sprog, lærer du også kulturen at kende i de lande, hvor sproget tales. Sprogholdene er på deres studieture med til at bygge bro til andre mennesker ude i verden.

En bred vifte af internationalt orienterede aktiviteter har i en årrække udgjort integrerede elementer i undervisningen på Rødkilde og udgør i dag en central del af Rødkildes profil. Siden 2016 har vi på Rødkilde udbudt en engelsksproget studieretning med engelsk og samfundsfag på højt niveau, hvor undervisningen i centrale fag foregår på engelsk.

Det er dog i dag i mange sammenhænge ikke nok blot at kunne engelsk. På Rødkilde har vi tradition for at udbyde undervisning i en bred række af fremmedsprog. Fremmesproglige kundskaber efterspørges af mange virksomheder og med disse kompetencer bliver du attraktiv for fremtidige arbejdsgivere.

AP og Sprogzonen

I 1g har alle elever AP (Almen Sprogforståelse) i grundforløbet. Her får du en grundlæggende forståelse for sprog og grammatik. Der er både en almen del og en latindel, der tilsammen giver dig et godt grundlag for sprogarbejde - også i andre sprogfag fremover.

I begyndelsen af skoleåret har alle 1g-elever en sprogdag, bl.a. med oplæg fra ”Sprogzonen”, der på underholdende vis sætter forskellige sprogaspekter på spidsen og bidrager både med stor viden og til et godt grin i salen 

Sprogcafé

I løbet af gymnasietiden vil du opleve en Sprogcafé, dvs. en fredagscafé med fokus på sprogfagene. Sprogholdene står for diverse aktiviteter som f.eks. quizzer og smagsprøver etc. Til begivenheden.

Sprogudvalg

På Rødkilde har vi et sprogudvalg bestående af ca. 10 elever og en lærer/Sprogkoordinator. Udvalget arrangerer forskellige konkurrencer og står f.eks. for en digtkonkurrence, hvor bidragene kommer i skolebladet. Hvis du har lyst til at slå et slag for sprog og mangfoldighed er du meget velkommen i udvalget.

Udveksling

Hvert år deltager et antal elever desuden i vores udvekslingsaftale med Escola Virolai i Barcelona eller Klaus-Harms-Schule i Kappeln, hvor de bor privat hos elever fra skolen og oplever kulturen helt tæt på.

Diverse aktiviteter

Vi ønsker at fremme sprog og deltager derfor i diverse aktiviteter, der sætter fokus på sprog. F.eks. har vi besøg af studerende fra universitetet i forbindelse med #FremMedSprog De studerende laver sjove sprogaktiviteter med sproghold og andre interesserede. Vi har også gamle elever til at komme og fortælle om sprogophold samt arbejde og studier i udlandet. I forbindelse med karrierelæring har vi besøg af virksomheder, der fortæller hvad de har brug for af arbejdskraft – bl.a. unge mennesker med gode sprogkompetencer

Læs mere under fagene engelsk, tysk, spansk, fransk og kinesisk.

Læs om sprogfag på STX

Vi anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. Cookie- og persondatapolitik