Musik og logik

Kan du sætte musikken på formel?

Denne studieretning er for dig, der har en særlig interesse for musik. Er du vild med både logik og musik, så rammer denne studieretning begge dine hjernehalvdele. I denne studieretning vil du jonglere med tal og komponere med noder, så det vækker genklang i både dine matematiske og kreative evner

I musikfaget fylder musikhistorie og teori lige så meget som tiden i øvelokalet. Halvdelen af musiktimerne laver du en masse sang og sammenspil med resten af holdet. Vi arbejder også med at lytte til musik, analysere den og forklare, hvorfor den lyder, som den gør. I skriftlig musik laver du nodeopgaver og lærer, hvordan man laver kor, bas og trommer til en pop/rock-sang. Du prøver måske også kræfter med sangskrivning og samples på computeren. Og når I har nogle gode numre klar, spiller I dem til fællesmøde eller en koncert.

Matematik er fundamentet i enhver kulturs udvikling. I matematik vil du få stor indsigt i matematiske formler og beviser. Du vil få forståelse for systematikken mellem forskellige observationer fra dagligdagen, som fører til et højere abstraktionsniveau. Det vil give dig redskaber til at analysere mønstre og strukturer i musikken, og det vil give dig en fordel ifht. musikteorien. Vi forsøger at koble de to fag, så de understøtter hinanden. Vi undersøger måske strukturen i Schönbergs 12-tone musik eller hvordan beregninger for det gyldne snit stemmer overens med placeringen af et kontraststykke i pop/rock-musik. Ved at inddrage viden og teori fra begge fag skabes en dybere forståelse for emnerne. 

Studietursdestinationer 
Studieturen i 2g går til et engelsktalende land. Det kan være en by som London, Dublin eller New York. Vi tager jævnligt på mindre ekskursioner og hører koncerter (bla. jazz, opera, musical), og vi har også workshops med musikere eller på en højskole.

Eksterne samarbejder
Vi har mange forskellige kontakter. Der er bla. en årlig koncert med MGK Kolding, og vi har ofte besøg udefra, f.eks. fra fra Aarhus Universitet, Musikkonservatoriet samt besøg af diverse musikere til koncerter eller workshops. Det er også muligt at bruge vores øvelokaler efter skole eller deltage i frivillig musik ud over undervisningen. Hvert 3. år opsætter vi en stor forestilling på Rødkilde, og vi deltager hvert år i Trekantsområdets MGP, hvor gymnasiebands dyster mod hinanden med deres egen musik. Her spiller musikklassernes bands en central rolle.

Hvad kan du blive
Studieretningen åbner dørene til mange korte og lange videregående uddannelser. Du kan f.eks. blive musiker, musiklærer, lærer, eventmanager, musikjournalist, kulturmedarbejder og meget mere. Men med matematik på A-niveau lukker du også op for en hel række andre uddannelser, hvor du kan bruge de generelle kompetencer fra musiktimerne, f.eks. at være innovativ, at kunne samarbejde og at stå på en scene. Dette er en fordel på de fleste uddannelser og i mange jobs i fremtiden.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
*) Hvis du som valgfag C vælger latin, har du her et frit B-valg.
**) Hvis du som 2. fremmedsprog A har valgt fransk eller spansk, kan du ikke vælge et C-fag her
AP
2. fremmedsprog
Valgfag C **) el. 2 fremmedsprog A
NV
Naturvidenskabeligt fag B*)
Valgfag C