Muligheder i en globaliseret verden

Kan du ikke få nok af sprog ?

Denne studieretning er for dig, der er vild med sprog. Med studieretningsfagene engelsk, spansk og tysk bliver du i stand til at kommunikere med en stor del af verden og du opnår viden om kultur, samfund og historie i f.eks. Tyskland, Østrig, USA, England, Spanien og latinamerikanske lande som Chile og Cuba. Det giver mange muligheder, når du senere skal vælge uddannelse og job. 

I studieretningen er der fokus på mundtlig og skriftlig kommunikation. Med tre sprog vil du opnå et stort grammatisk og sprogligt overblik, og du vil opleve, at du kan bruge din viden fra ét sprog, når du skal lære nyt i et andet sprogfag.

I alle tre sprogfag arbejder vi med litteratur, film, sange og andre tekster, der giver indsigt i de forskellige kulturer. Emnerne kan være ”Das multikulturelle Deutschland”, ”Shakespeare in love and trouble” og ”La migración”. 

Hvis du ikke kan få nok sprog, tilbyder Rødkilde supplerende undervisning i engelsk, tysk eller spansk. Her vil du kunne tage en international anerkendt eksamen og opnå et Cambridge-certifikat, et Goethe-certifikat eller et DELE-certifikat. Du kan bruge certifikatet, når du i fremtiden skal søge studieophold eller job i udlandet.

Studietursdestinationer 
I løbet af din gymnasietid vil du blive tilbudt flere kortere eller længere studieture til udlandet. Et vigtigt formål er, at du skal møde andre kulturer og bruge dit sprog uden for klasselokalet. Studieturen i 2g kan gå til Barcelona, hvor vi besøger vores kontaktskole Escola Virolai. Her får du mulighed for at møde og tale spansk med skolens elever. En anden studietur kan gå til London eller Berlin, hvor du f.eks. skal lave interviews med de lokale om den multikulturelle storby eller familiemønstre. Du får også muligheden for selv at tage på udveksling og følge dagligdagen hos en elev i Spanien eller Tyskland.

Eksterne samarbejder
I denne studieretning vil du møde både en videregående uddannelse som f.eks. Aarhus Universitet samt repræsentanter med fremmedsprogskompetencer fra erhvervslivet, f.eks. oversættervirksomheden World Translation. Du vil også deltage i forskellige sprogkonkurrencer.

Hvad kan du blive
Studieretningen åbner dørene til en lang række uddannelser, hvor kommunikation er i centrum. Du kan læse sprog på universitetet bagefter og f.eks. blive tolk, gymnasielærer eller oversætter. Eller du kan læse sprog i kombination med andre fag på en handelshøjskole (f.eks. CBS), hvilket giver adgang til job som kommunikationsmedarbejder i virksomheder, organisationer og ministerier.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
* Hvis du ovenfor har valgt latin C, har du her et frit valgfag B. Hvis du derimod har valgt matematik B, skal du have et naturvidenskabeligt fag C
Valgfag C
Valgfag B
Kunstnerisk fag C
Valgfag B
Valgfag B * el. naturvidenskabeligt fag C