Udvekslingselever

 

Gennem et samarbejde med flere forskellige udvekslingsorganisationer, men primært AFS, YFU og My Education, modtager vi hvert år en gruppe udvekslingsstuderende fra hele verden.

Du vil som elev på Rødkilde opleve, at vores udvekslingselever deltager aktivt i skolens faglige og sociale liv. I 1.g er de en del af vores interkulturelle kompetence-forløb, de deltager i sociale aktiviteter på skolen, kommer i studiecaféen og hjælper med sproglektier eller mundtlig træning i dit 2. fremmedsprog, og du møder måske en udvekslingselev på dit sproghold og i sprogundervisningen.

På Rødkilde efterstræber vi, at alle klasser i løbet af deres gymnasietid skal prøve at være værtsklasse for en udvekslingselev. Udvekslingseleverne placeres normalvis i vores 2.g-klasser, og de er typisk på Rødkilde et helt skoleår fra august til juni. I begyndelsen har de to tutorer fra deres klasse tilknyttet, som hjælper dem med den sociale og faglige integration på skolen, og hvis du melder dig som tutor for en udvekslingselev, giver du dig selv en unik mulighed for at få en fremmed kultur ind i din hverdag og at benytte dig af fremmedsprog i praksis.

De internationale elever på Rødkilde er i høj grad med til at få internationalisering ind i klasseværelset og hverdagen på skolen, og de giver dig en unik mulighed for at danne nye venskaber over landegrænserne og at lære om andre kulturer. De giver dig desuden mulighed for at tale lidt engelsk i hverdagen og/eller dit 2. fremmedsprog. Så grib chancen og byd skolens udvekslingselever velkommen til Danmark!