29. september 2016

2.n underviser folkeskoleelever

I uge 39 er Rødkilde Gymnasiums 2.n. på rundtur på Vejles folkeskoler med løgnedetektorer og hjernebølgesensorer for at lære folkeskoleelever om elektriske systemer i kroppen, og hvordan vi kan måle dem.

Instrumenterne har eleverne selv udviklet over de sidste par uger, hvor de har arbejdet med elektricitet og elektronik. Samtidig har de sat sig ind i kroppen som elektrisk kredsløb. Det arbejde har udmøntet sig i en række forskellige apparater, som skal stille skarpt på, hvordan kroppen opfører sig, når den kommer under pres, bliver stresset eller slapper af.

I løbet af ugen vil flere af folkeskolerne i Vejle få besøg i et par lektioner, hvor gymnasieeleverne vil stå for undervisningen. Her kommer eleverne til at arbejde med de instrumenter gymnasieeleverne har udviklet og inddraget i deres arbejde med at forstå kroppens signaler og sanser. De kommer til at prøve af på egen krop, om de kan blive en dygtig Jedi og ”bruge kraften”, om de kan holde på en hemmelighed, hvad der skal til for at forvirre dem og ikke mindst, hvordan elektriske kredsløb virker, og hvordan kroppen fungerer som et elektrisk kredsløb.

Projektet ”Kroppens sanser og signaler” er en del af Naturvidenskabsfestivalen ”Hjerte og Hjerne” og er blevet til med støtte fra Nordeafonden og Astra, der står bag Naturvidenskabsfestivalen.

Læs om projektet her: http://naturvidenskabsfestival.danishsciencefactory.dk/event/signaler-og-sanser

 

For yderligere information kontakt Jon Gaarsmand, 6020 7548, jo@roedkilde-gym.dk.