06. december 2017

Rødkildes nye vartegn

Elever, ansatte, bestyrelsen og gæster var med til at afsløre Rødkildes nye vartegn - kunstværket "Glasbjerget". Formanden for Rødkildes bestyrelse Keld Norup, kunstner Morten Stræde og rektor Hans Erik Duschek-Hansen holdt 3 fine taler og 2 af Rødkildes elever - Negar og Mia Cecilie - klippede det rød bånd. Efter afsløringen eller nærmere indvielsen blev alle inviteret indenfor på æbleskiver.

Se billederne

Når der bygges i det offentlige, afsættes der samtidig penge til kunst. I forbindelse med udvidelsen af Rødkilde Gymnasium og indvielsen af Sproghjørnet i 2015 blev der afsat midler fra byggeprojektet til indkøb af et kunstværk. I forbindelse med skolens 150 års jubilæum samme år fik skolen et større beløb til samme kunstværk. Ikke mindst af Vejle Kommune, som skænkede skolen 150.000 kr. Men vi fik også store og små beløb fra skolens mange venner og leverandører, som var med til at gøre projektet muligt.

Skulpturen, som har fået navnet Glasbjerget, kommer til at stå som et vartegn ved gymnasiets indkørsel. Skulpturens formsprog er både geometrisk og figurativt. Tilsammen fortæller skulpturens dele om dannelse og om uddannelse. Glasbjerget er også titlen på flere danske folkeeventyr. De handler alle om, hvordan man ved dygtighed, held og indsats kommer frem i verden. Bondedrengen der vinder prinsessen og det halve kongerige, eller som det hedder i dag social mobilitet, hvor det ikke er snilde og held, men uddannelse og viden.

Glasbjergets overordnede form ligner en krystal, som er skudt 6-7 meter op af jorden. På toppen sidder en ugle. Antikkens tegn på viden. Vores ugle er moderne: den er udført i skinnende blank forkromet bronze.