Supersproglig - mød verden med engelsk, kinesisk og tysk

Mange sprog giver mange muligheder i en globaliseret verden

Denne studieretning er for dig, der synes, at sprog er en leg. Du vil gerne blive endnu bedre til engelsk og tysk, men vil også gerne stifte kendskab med et af verdens mest spændende lande: Kina. Du vil få gode forudsætninger for i fremtiden at kunne kommunikere med Danmarks store handelspartnere, og du vil blive udstyret med vigtige interkulturelle kompetencer, så du uden besvær kan begå dig i en globaliseret verden. Det giver mange muligheder, når du senere skal vælge uddannelse og job.

I studieretningen er der fokus på mundtlig og skriftlig kommunikation, og du vil opnå et stort grammatisk og sprogligt overblik.

Sprogfag er dog ikke kun grammatik og kommunikation, men også en måde at opnå viden om kultur, samfund og historie i de forskellige lande. I alle tre studieretningsfag arbejder vi med litteratur, film, sange og andre tekster, der giver viden og indsigt i de forskellige kulturer. Emnerne kan være ungdomskulturer, byplanlægning og migration.

I både 2. og 3. g vil du få tilbudt en studietur, så du kan møde kulturen og sproget uden for klasseværelset. Den ene studietur kan gå til London eller Berlin. Den anden kan gå til Shanghai, hvor vi besøger vores kontaktskole Chuansha High School, aflægger besøg på danske virksomheder og får indblik i en af verdens mest fascinerende byer med en lang og spændende historie. Vi tager også på endagsekskursioner, fx til vores venskabsskole Domschule i Schleswig.

Studieretningen åbner dørene til en lang række uddannelser, hvor kommunikation er i centrum. Du kan læse sprog på universitetet bagefter og blive fx tolk, gymnasielærer eller oversætter. Eller du kan læse sprog i kombination med andre fag på en handelshøjskole (fx CBS), hvilket giver adgang til job som kommunikationsmedarbejder i virksomheder, organisationer og ministerier.

Du kan frit vælge valgfag i de 4 blokke:

2.g   C-valgfag                    Naturvidenskabeligt valgfag

3.g   B-valgfag                    B-valgfag


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
Naturvid. fag C, Latin C eller Fysik B
Valgfag B
Valgfag B
Kunstnerisk fag
Valgfag C