Musik A - Engelsk A

Er du fuld af musik?

Hvis du er interesseret i, hvordan musik skabes, så er dette studieretningen for dig. Du kommer til at komponere musik og forstå musikken i en historisk og kulturel sammenhæng.

I musik fylder musikhistorie og teori lige så meget som tiden i øvelokalet. Du lærer, at lytte til musik og forklare, hvad en god basgang består af. Du laver korstemmer til et rocknummer eller eksperimenterer med samples på computeren. I engelsk undersøger du måske Händels operaer i datidens England, eller hvordan Aretha Franklin og James Brown blev talerør for USA’s borgerrettighedsbevægelse. I mediefag arbejder du med musik i de forskellige medier og producerer selvfølgelig din egen musikvideo eller din egen filmmusik.

2.g ekskursionen går til et engelsktalende land. Det kan være London, Dublin eller New York. Du vil opleve koncerter, opera og film. Du kommer på et kort ophold på Silkeborg Højskole med workshops og foredrag. Hvert 3. år opsætter skolen en stor forestilling, og du deltager i det årlige MGP, hvor gymnasier i trekantsområdet dyster mod hinanden.

Musikklassen åbner dørene til korte og lange videregående uddannelser inden for musik, humaniora, pædagogik eller kommunikation. Du kan f.eks. blive musiker, musikpædagog, musiklærer, lærer eller kommunikationsmedarbejder.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
*)Hvis du som valgfag C vælger latin, har du her et frit B-valg.
**) Hvis du som 2. fremmedsprog A har valgt fransk eller spansk, kan du ikke vælge her
AP
2. fremmedsprog
Valgfag C **) el. 2. fremmedsprog A
NV
Naturvidenskabelig fag B*)
Valgfag C