Matematik A - Bioteknologi A - Fysik B

Vil du være med til at bekæmpe sygdomme, vide mere om gensplejsning og nanoteknologi, og vil du også have fingrene ned i materien og arbejde med projekter, så er Bioteknologi lige noget for dig.

Som du sikkert ved er Danmark førende inden for bioteknologi. Store virksomheder som NOVO Nordisk er med til at gøre Danmark til en af de helt store spillere på verdensplan i forbindelse med sygdomsbehandling. Det skal landet selvfølgelig fortsætte med at være, og vil du blandt andet være med til dette, er bioteknologi helt bestemt noget for dig.

Det er studieretningen også, hvis du interesserer dig for et bedre miljø og gerne vil deltage i debatten om fremtidens samfund.

På studieretningen arbejder du i laboratoriet med det nyeste bioteknologiske udstyr. Du vil berøre krydsfeltet mellem teknologi, etik og liv. Du vil via analyse komme tættere på emner som genteknologi, hormonforstyrrende stoffer, ølbrygning, fødevarer som is, der ikke smelter og kræftforskning. Som noget særligt for Rødkilde Gymnasium arbejder vi med gensplejsede organismer.

Ekskursionen i 2.g går til udlandet, hvor vi besøger bioteknologiske virksomheder og videregående uddannelser for at se, hvordan man anvender bioteknologi i praksis, og hvordan man kan udnytte teknologiske metoder til at forstå liv. De sidste år har vi været på Malta og i Island.

Rødkilde er i et tæt samarbejde med Syddansk Universitet inden for biologi og molekylær biologi samt store danske firmaer som NOVO Nordisk, Novozymes og Danisco. Vi deltager også i et samarbejde med Vejle Sygehus med fokus på behandling af kræftpatienter.

Bioteknologi åbner dørene til alle de naturvidenskabelige videregående uddannelser.

Du kan f.eks. blive læge, sygeplejerske, forsker eller ingeniør.


Studieretningens opbygning

Herunder kan du se hvordan studieretningen er opbygget og fordelt på de 3 år. Klik på det enkelte fag og læs mere.

1.G
2.G
3.G
*) Hvis du som 2. fremmedsprog A har valgt fransk eller spansk, kan du ikke vælge et C-fag her.
2. fremmedsprog
Valgfag C *) el. 2. fremmedsprog A
Valgfag C
Kunstnerisk fag